

Nee, vandaag de dag zijn het vooral culinaire fijnproevers uit vergelegen oorden die onze streek nog bezoeken. Het drinken overigens niet, maar dat terzijde. Maar het dansen is de laatste decennia helaas wat uit zwang geraakt. Mensen kwamen van heinde en verre om op Wieringen te drinken én dansen. Dan praten we met name over de jaren veertig, vijftig, zestig en zeventig. Vanwege de hoeveelheid kroegen die de kleine, maar o zo gezellige dorpjes herbergden. Vroeger stond het voormalige eiland Wieringen bekend als het 'Klein Parijs' van het noorden.

Drie ambachtelijke toppers, werkend aan één product – van welke ingrediënten zouden ze deze salade hebben voorzien? Het onderschrift bij de afbeelding: 'Wieringersalade geboren dankzij Eeterij de Kukel, Mieke's Eten & Drinken en Bistro Lutje.'

Nee, niet van een of andere appetijtelijke dame, maar van drie Wieringer chef-koks, te weten: Henry Heutink, Ingo Halfweeg en Ed Bontekoning. Ik zag op Facebook een foto die mij onmiddellijk deed watertanden.
